Blidösund live

Kvällskryssning med livemusik, mat & dryck

Välkommen ombord på ångbåten Blidösund för en unik musikupplevelse till sjöss! Boka ett bord i restaurangen eller häng i baren där du också kan köpa något gott. Var du än befinner dig på fartyget möts du av en underbar utsikt över vattnet och kan lyssna på musiken.

S/s Blidösund avgår från Skeppsbron kajplats 101, nedanför Slottet i Gamla Stan.

Artistprogram 2023

Från Skeppsbron, Stockholm
  • JUNI
  • JULI
  • AUGUSTI
  • SEPTEMBER
JUNI
Jesper Lindell

lördag 10 juni

Clas Yngström & Sky High

onsdag 14 juni

Almost Motown

torsdag 15 juni

Blidösund Live

Hanna Järver

Hanna Järver är en electropopmästarinna med hudlösa och rättframma texter. Hennes musik är sårbar och uppkäftig, drömsk och förunderlig med mjuka synthmattor med lager på lager-körer och gitarrslingor. En släppt EP och två kritikerrosade album, fylld av vardagssnära scener som berör. Denna kväll kommer Hanna tillsammans med Stina!

onsdag 21 juni

Blidösund Live

Ebbot Lundberg

Ebbot Lundberg är en svensk artist, låtskrivare och musikproducent som har varit frontfigur i den internationellt framgångsrika gruppen The Soundtrack of Our Lives. Ebbot Lundberg har en unik röst och en kreativ vision. Med sitt band The Indigo Children bjuder han på en psykedelisk resa med egna låtar och tolkningar av sina favoritartister. Se dem live på Blidösund!

onsdag 28 juni

Blidösund Live

Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburg är en Grammisbelönad jazzsångerska och låtskrivare som förenar tradition och nyskapande i sina melodiska och svängiga låtar. Hon har hyllats för sin omisskännliga röst och sin charmiga musik som förvaltar arvet från svenska jazzlegender. Hon har också medverkat i flera populära tv-program och fått flera prestigefyllda stipendier.

torsdag 29 juni

JULI

TILL SÖDERARM

Dagsutflykt till Söderarm

Följ med på ovanliga och vackra leder till den forna fyr-och lotsplatsen Söderarm. Söderarms kulturminnesmärkta fyr på ön Torskär är skärgårdens yttersta utpost mot Ålands hav. Söderarm är ett paradis för fågelskådare, med ett sjudande fågelliv och chans att se både örnar och sälar. Missa inte detta unika tillfälle att uppleva skärgårdens magi på Söderarm!

Blidösund Live

Jesses New Orleans Band med Kiralina Salandy

Kiralina Salandy är en prisbelönt sångerska som uppträtt i olika länder, genrer och evenemang. Tillsammans med Jesses New Orleans band kommer det bli en svängig kväll ombord på Blidösund Live!

onsdag 5 juli

Blidösund Live

Christian Kjellvander

Vill du ses en av Sveriges främsta rockstilister och visionärer på scen? Christian Kjellvander är en mästare i att skapa stämningsfulla och mörka låtar som utmanar och berör. Hans senaste skriva ”About love and loving again” har hyllats av kritiker som ett tidslöst mästerverk. Missa inte chansen att uppleva hans kompromisslösa konstnärsskap live på Blidösund!

torsdag 6 juli

Blidösund Live

Viktoria Tolstoy

Viktoria Tolstoy är en av de mest begåvade och mångsidiga sångerskorna i musikbranschen. Hon har en naturlig talang och en strålande personlighet. Hon har turnerat och spelat med några av de största namnen inom jazz, både i Sverige och internationellt. Missa inte chansen att se henne uppträda Live på Blidösund!

onsdag 12 juli

Blidösund Live

Ebba Bergqvist & The Flat Tire Band

Ebba Bergqvist and The Flat Tire Band är ett svenskt bluesrockband som leds av producenten och musikern Ebba Bergqvist. Med sin kraftfulla röst, sitt skickliga gitarrspel och sin personliga stil har hon skapat ett unikt sound som blandar klassisk blues med modern rock. Tillsammans med sitt band levererar hon energiska låtar som “Nightcap”, “Better Off This Way” och “Liam’s Basement”. Upplev dem live på Blidösund och låt dig ryckas med av deras passion och glädje!

torsdag 13 juli

Blidösund Live

Brasiliansk Jazzkväll med

Jess & Friends

Det kommer bli brasiliansk stämning med jazzbandet Jess and Friends som har varit många år i branschen, fått sponsring av Franska Institutet i Stockholm och samarbetat med dom främsta musikerna i landet. Jess är en jazzambassadör och som låter sin musik influeras från olika delar av världen. Bartira Fortes sjunger, Thomas Törnheden på piano och Jess JG på bas. Missa inte denna jazzkväll, ombord på Blidösund Live!

onsdag 19 juli

Blidösund Live

Kassi Valazza

Kassi Valazza är en singer-songwriter som blandar mörka berättelser från den vilda västern med psykedelisk country. Hennes röst är som flytande guld och hennes sånger vibrerar i kropp och själ. Hon släppte sitt kritikerrosade debutalbum “Dear Dead Days” 2019 men har inte kunnat turnera på grund av pandemin. Nu får vi äntligen chansen att uppleva henne live när hon kommer till Skandinavien för första gången!

torsdag 20 juli

Monica Z jazzkväll

onsdag 26 juli

Blidösund Live

Kristin Amaparo

Combo De

La Musica

Kristin Amparo är en sångerska som kan sjunga allt från jazz till pop. Hon har samarbetat med många kända artister och varit med i Melodifestivalen och Allsång på Skansen. På sitt senaste album Som havets ängar sjunger hon svenska och spanska visor med colombianska influenser. Med sin kraftfulla röst och sitt stora hjärta tar hon med lyssnarna på en musikalisk resa som berör.

torsdag 27 juli

AUGUSTI

Blidösund Live

Claes Janson – King of Blues

Claes Janson – King Of Blues, gör en hyllning till BB King. Claes Janson tillsammans med sitt bluesband gör en underhållande konsert där favoritlåtar ur BB Kings stora repertoar varvas med hågkomster ur hans liv. Bandet levererar ett gott sväng från det avskalade till det stora gunget, ombord denna kväll på Blidösund Live!

onsdag 2 augusti

Blidösund Live

Ida Sand

Ida Sand är en prisbelönt sångerska som bjuder på en blandning av jazz, blues, soul och pop med sin kraftfulla röst och personliga uttryck. Missa inte chansen att se henne live på Blidösund!

torsdag 3 augusti

Fransk jazzkväll

onsdag 9 augusti

Blidösund Live

Solala

Solala är en vokal powertrio som har skapat en ny genre inom svensk vokalmusik. Med sina fantastiska stämmor, kreativa arrangemang och hemmagjorda rytminstrument bjuder de på en musikupplevelse utöver det vanliga. De har gjort succé på både Allsång på Skansen och Melodifestivalen, och nu kan du se dem live på deras ”Publiken Bestämmer Tour”. Du får vara med och välja vilka låtar de ska sjunga, så varje konsert blir unik. Kom och njut av Solalas magiska sång i en mysig atmosfär!

torsdag 10 augusti

Blidösund Live

Lisa Lystam

Family Band

Lisa Lystam Family Band är ett band som ger nytt liv åt bluesen med ett experimentellt och dynamiskt sound. Med Lisa Lystams kraftfulla röst och ett tajt band av skickliga musiker, levererar de en liveupplevelse som svänger och rockar. Bandet har släppt tre skivor, turnerat flitigt i Sverige och Europa och hyllats av både publik och kritiker.

onsdag 16 augusti

Blidösund Live

Solala

Solala är en vokal powertrio som har skapat en ny genre inom svensk vokalmusik. Med sina fantastiska stämmor, kreativa arrangemang och hemmagjorda rytminstrument bjuder de på en musikupplevelse utöver det vanliga. De har gjort succé på både Allsång på Skansen och Melodifestivalen, och nu kan du se dem live på deras ”Publiken Bestämmer Tour”. Du får vara med och välja vilka låtar de ska sjunga, så varje konsert blir unik. Kom och njut av Solalas magiska sång i en mysig atmosfär!

torsdag 17 augusti

Blidösund Live

Trickbag

Trickbag är ett band som har rockat och svängt med sin bluesmusik sedan 1993. Med fem erfarna musiker som har spelat tillsammans eller i andra konstellationer i många år, har de en gedigen kunskap och känsla för bluesens rötter och utveckling. Med influenser från Chicago, Texas, West Coast och New Orleans, bjuder de på en varierad och medryckande show som får publiken att dansa och sjunga med. De har också spelat med många internationella bluesartister som gäster på sina skivor och konserter. Se dem live på Blidösund och upplev en kväll fylld av bluesglädje!

onsdag 23 augusti

Blidösund Live

Nanna Carling

Nanna Carling är sopransaxofonisten och sångerskan som med sin energiska scennärvaro, karisma och glasklara musikalitet får alla som upplever henne att falla pladask. Med inspiration från ikoner som Duke Ellington, Billie Holiday och Sidney Bechet, levererar Nanna jazzens musikaliska traditioner med stil och passion till både nya fans och etablerade jazzentusiaster. Hon är också en kompositör och har släppt sitt debutalbum “That’s a Plenty” våren 2022. Tillsammans med sitt band The Carling Sisters bjuder hon på en sprudlande show med glada jazzlåtar med en touch av Paris. Se dem live på Blidösund och upplev en kväll fylld av jazzglädje!

torsdag 24 augusti

Blidösund Live

Ebba Forsberg

Ebba Forsberg har en röst som berör och en karriär som imponerar. Hon har släppt åtta album med eget material och tolkningar av legender som Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. Hon har även varit signad av Madonnas skivbolag Maverick. Hennes senaste album ”Med kropp och själ” kom ut 2019 och fick fin kritik. Äntligen är det dags för att få se Ebba live på Blidösund, missa inte denna kväll!

onsdag 30 augusti

Blidösund Live

Knockout Greg

Knock-Out Greg & the Scandinavian Blue Flames är ett band som bjuder på passionerad och skicklig blues och soul. Knock-Out Greg är en av Sveriges främsta bluesartister, som har spelat med många stjärnor. Han har nu ett nytt band med toppmusiker från Skandinavien, som blandar bluesens rötter med old school soul. Missa inte deras energiska och glada liveframträdande!

torsdag 31 augusti

SEPTEMBER

Blidösund Live

Mikael Rickfors

Mikael Rickfors är en av Sveriges mest älskade och respekterade rocksångare. Med sin kraftfulla röst och sitt stora låtskrivartalang har han gjort sig ett namn både i Sverige och internationellt. Han har varit medlem i The Hollies, skapat hits som “Vingar för pengarna” och “The Baby”, och samarbetat med artister som Percy Sledge, Cindy Lauper och Carlos Santana. Han har också utforskat olika musikstilar, från pop/rock till jazz. Missa inte chansen att se denna levande legend live på scen!

fredag 1 september

Blidösund Live

The Beat From Palookaville

The Beat From Palookaville är ett band som har tagit Europa med storm med sin autentiska och medryckande R&B och SKA-musik. Bandet bildades av gitarr-virtuosen Anders Lewén (Sven Zetterberg Bluesband, Knockout Greg & Blueweather mfl) för 16 år sen och har sedan dess spelat med många internationella artister som Mike Sanchez, Magnus Carlson och Sven Zetterberg. Med en högoktanig musikalisk smältdegel som är helt deras egen, bjuder de på en show som får publiken att dansa och sjunga med. De har också släppt flera skivor som hyllats av kritiker och fans, senast “Come Get Ur Lovin´” 2016. Se dem live på Blidösund och upplev en kväll fylld av R&B och SKA-glädje!

onsdag 6 september

Blidösund Live

Kristin Amparo

Kristin Amparo är en mångsidig och karismatisk sångerska som har gjort sig ett namn inom flera olika genrer. Hon har sjungit jazz, hiphop, soul och pop, och har samarbetat med artister som Albin, Cleo, Oskar Linnros och Fredrik Kempe. Hon har också deltagit i Melodifestivalen och Allsång på Skansen. På sitt senaste album Som havets ängar blandar hon svenska och spanska visor med influenser från sin colombianska bakgrund. Med sin kraftfulla röst och sitt stora hjärta bjuder hon på en musikalisk resa som berör.

torsdag 7 september

Blidösund Live

Children of the Sun

Children of the Sün är ett band som personifierar den bekymmerslösa och reflekterande sidan av klassisk rockmusik. Inspirerade av band som Rival Sons och Greta Van Fleet, likväl som Hozier, bjuder de på en musikalisk resa genom livet mot att hitta sig själv, med naturen på sin sida. De har spelat på festivaler och scener runt om i Sverige, som Arvika Hamnfest, Festival Of The Midnight Sun, Putte i Parken och The Sign Fest. De har också arrangerat sin egen show i ett lada ute i skogen tillsammans med trummisen Björn Fryklund (Freak Kitchen). Deras andra album “Roots” släpptes i mars 2022 via The Sign Records. Se dem live på Blidösund och upplev en kväll fylld av klassisk rockglädje!

fredag 8 september

Blidösund Live

Jens Hult

Jens Hult är en fantastisk sångare, musiker och låtskrivare som har tagit sig från Idol till att bli en av Sveriges mest eftertraktade popproducenter. Med sin unika röst och sinne för skarpa melodier har han samarbetat med några av landets tyngsta namn inom musikbranschen så som Salem Al Fakir, Gustaf Norén och Sandro Cavazza. Jens Hult kommer med en ny energi och passion för visgrenen, på Blidösund Live kommer det bli en intim och personlig konsert med sina bästas låtar och berättelser!

lördag 9 september

Blidösund Live

Fredrik & Puritanerna

Fredrik och Puritanerna är ett band som har gett nytt liv åt blues- och roots-musiken med sin souliga stil. Fredrik Karlsson är bandets frontfigur, sångare och gitarrist. Han har varit med och startat upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band, turnerat i Norden/Europa och spelat med hjältar som Clas Yngström, Roffe Wikström och Mike Zito. Fredrik är också en av grundarna till Bluespodden, som är en podcast om blues- och roots-musik. Med sitt band Fredrik och Puritanerna bjuder han på en explosiv show med egna låtar och tolkningar av sina favoritartister. Fredrik har en unik röst och en kreativ vision som trollbinder publiken med sin ärlighet och energi. Puritanerna består av Surjo Benigh (bas) och Jonas Backman (trummor), som är två erfarna musiker som ger bandet ett ordentligt sväng. Välkommen ombord på Blidösund för en psykedelisk resa med blues- och roots-musik!

onsdag 13 september

Blidösund Live

Isabella Lundgren

Isabella Lundgren är en jazzsångerska med en fantastisk röst och en unik närvaro. Isabella har fått många priser och nomineringar och har medverkat i flera tv-program. Hon sjunger tidlösa och romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken och hyllar Judy Garland, och turnerar med andra artister som Irma Schultz. Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzartister, och med sin en trollbindande scenpersonlighet uppträder hon på Blidösund Live!

torsdag 14 september

Blidösund Live

Janne Schaffer – My Music Story

Janne Schaffer tillsammans med Tobias Wendeler, som bjuder på ”My Music Story” – en konsert som spänner sig i stort sett över hela den svenska musikhistorien. Det blir en hisnande färd från 60-talets popband, via ABBA och Ted Gärdestad till Björn J:son Lindh och Electric Banana Band.


Missa inte denna musikaliska resa ombord på Blidösund Live!

fredag 15 september

TILL SÖDERARM

Dagsutflykt till Söderarm

Py Bäckman och Janne Bark hade framgångsrika karriärer på 80-talet. Py var i Raj Montana Band, medan Janne samarbetade med Ulf Lundell. De har nu återförenats för att skapa musik och ge konserter i hela Sverige, och blivit kända för att vara några av de mest samspelta musikerna i branschen. Py har skrivit låtar åt framstående artister som Tommy Körberg och Helene Sjöholm. Hon är också invald i Swedish Music Hall of Fame och har bidragit till Nordmans första tre album, inklusive ”Vandraren”.

lördag 16 september

Blidösund Live

Among Lynx

Among Lynx är ett band som blandar modern pop med svängig rootsrock. De har ett unikt sound med slide-gitarrer, munspel och soulfull sång. Deras tredje album Once in a Blue Moon är deras bästa hittils, med starka medlodier och en ny tyngd och allvar. Bandet har fått några nya medlemmar, men har behållit sin karaktär och energi. Se dom Live på Blidösund!

onsdag 20 september

Blidösund Live

Kustbandet

Kustbandet är en av Sveriges främsta jazzorkestrar som spelar den glada och svängiga jazzen från 1920- och 30-talen. Med inspiration från legender som Louis Armstrong, Duke Ellington och Count Basie har de skapat sin egen stil med originalarrangemang, transkriberingar och egna kompositioner. Kustbandet har turnerat i hela världen och charmat publiken med sin musikalitet, humor och energi.

torsdag 21 september

Blidösund Live

The Kokomo Kings

The Kokomo Kings är ett band som spelar rå och svängig rootsmusik med djupa rötter i bluesen. De har beskrivits som “mer rock’n’roll än rock’n’roll” och har turnerat runt i europa. Med sin nya skiva “A Drive-By Love Affair” visar de att de är ett av de bästa boogiebanden i Europa. Bandet består av Martin Abrahamsson på sång och gitarr, Magnus Lanshammar på bas, Waldemar Skoglund på gitarr och Daniel Winerö på trummor. Missa inte chansen att se dem live på Blidösund!

fredag 22 september

Blidösund Live

Jump4joy

Jump4joy är ett band som bjuder på boogie woogie, energi, humor och teatralisk underhållning. De har turnerat över hela världen och fått stående ovationer i bland annat Paris, New Orleans, Moskva, Shanghai och Bombay. Bandet består av Ulf Sandström på piano och sång, Bo Gustafsson på saxofon, Kenneth Björnlund på trummor och Surjo Benigh på bas. De har också samarbetat med symfoniorkestrar och gospelkörer. Se dem live på Blidösund!

lördag 23 september

Blidösund Live

Clas Yngström

& Sky High

Claes Yngström & Sky High är ett band som hyllar Jimi Hendrix med eld och passion. Claes Yngström är en svensk bluesrocklegend med en unik gitarrstil. Med sitt band Sky High bjuder han på en explosiv show med Hendrix-klassiker och egna låtar. Se dem live på Blidösund!

onsdag 27 september

Blidösund Live

Almost Motown

Almost Motown är ett soulband som hyllar Motowns klassiker från 60-, 70- och 80-talen. De har tre sångerskor som leder showen och ett grymt band med gitarr, bas, trummor, keyboard och blås. De spelar både kända och okända låtar med sväng och känsla.

torsdag 28 september

Blidösund Live

Solala

Solala – en vokal powertrio med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackomanjerat av hemmasnickrade rytminstrument. Solala anses som Sveriges största vokalakt med miljoner visningar på sina youtube-klips och hundratals konserter i Sverige. Vi är glada att välkomna Solala ombord även denna sommar, missa dom inte på Blidösund Live!

fredag 29 september

Blidösund Live

Fatboy

Med en kraft starkare än svartsjuka levererar Fatboy sin musik med rötter i 50-talets Rockabilly och Country men med Fatboys tidlösa signum. Elvis meets Morrissey – Lynch meets Fellini. Med snart 30år som band och flera album i bagaget intar Fatboy Blidösundsbåten som kommer att rocka och rulla i Stockholms skärgård. Boka din biljett!

lördag 30 september

Välj mellan olika biljettkategorier!

NYHETSBREV