Vi tackar för denna säsong och hoppas vi ses snart igen!

Upplev den vintriga skärgården med ångbåten Blidösund. Under december månad kan du äta julbord på dagen eller kvällen, ta en dagsutflykt till Almviks Julmarknad eller njuta av årets sista rundresa som traditionsenligt går till Blidösundet och tillbaka till Stockholm!

Blidösunds Dagsutflykter – lördagar

Upplev Stockholms Skärgård med Blidösund

Följ med på en dagsutflykt med ångfartyget Blidösund och njut av utsikten, maten och atmosfären ombord. Vi tar dig till olika öar varje lördag under sommaren, där du kan utforska naturen, kulturen och historien. Ombord är restaurangen och baren öppen för att njuta av dagen till fullo.

I biljettpriset ingår:

guidning, förmiddagsfika med smörgås och kaffe. Addera en bordsreservation i samband med biljettköp om du önskar äta i Blidösunds restaurang.

Marö & Sundskär

10:15 – 19:00 – Lördag 17 Juni

Blidösunds dagsutflykt går till

Håkansskär

Upptäck Håkansskär, en orörd och historisk ö i den allra yttersta utposten i nordost med låga klippor invid Ålands hav. Här finns gamla bogrunder från det tidigare hamnfisket. Följ med på en unik dagsutflykt till denna skärgårdspärla!

Start Furusund – 09:30 Avslut Furusund – 19:15

Blidösunds Dagsutflykt går till

Håkanskär & Stockholmen

Upptäck Håkansskär, en orörd och historisk ö i den allra yttersta utposten i nordost med låga klippor invid Ålands hav. Här finns gamla bogrunder från det tidigare hamnfisket. Upptäck Stockholmen, en välskött privat ö med kopia av optisk telegraf omgärdad av flera ristningar från 1809 samt ett högt utkikstorn, som 1935 uppfördes som kopia av Gunillaklockan i Uppsala. Osannolik utsikt uppifrån tornet! Följ med på en unik dagsutflykt till dessa två skärgårdspärlor!

Start Fursund – 09:30 Avslut Furusund – 19:15

09:30 – 19:15 – Lördag 8 juli

Blidösunds Dagsutflykt går till

Rödlöga Ostmarknad

Upptäck Rödlöga – ön i havsbandet med rik historia, röd granit och utsökta ostar. Här kan du njuta av sol och bad från de röda klipporna, utforska den genuina byn med lanthandel och museum, eller vandra längs de snitslade stigarna över ön. Denna dag har Rödlögaboden sin ost-och skärgårdsmarknad.

Start Norrtälje – 09:00 Avslut Norrtälje – 17:15

09:00 – 17:15 – Lördag 15 juli

Blidösunds Dagsutflykt går till

Ormskär

Upptäck Ormskär i ytterskärgården, en stor ö som höjer sig överraskande högt ur vattenytan. Här

är det sparsamt med skogspartier men rikt på djur-och fågelliv, bland annat huggorm och snokar som också ön fått sitt namn ifrån. På ön är det fantastisk

utsikt i alla riktningar och Svenska Högarna syns i horisonten. Följ med på en spännande dagsutflykt till denna ö som kräver respekt och försiktighet!   

Start Östra Lagnö – 08:55 Avslut Östra Lagnö – 18:40

08:55 – 18:40 – Lördag 22 juli

Blidösunds Dagsutflykt går till

Björkskär

Upptäck Björkskärs skärgård, en populär ögrupp på randen till havet med rikt fågelliv. Här kan du se fyra

stora öar med olika karaktär och många mindre kobbar och skär. Du kan också besöka Lidingöstugan på Björkskär, där tillsynspersonalen bor. Njut av den vackra utsikten och den friska havsluften i denna ögrupp som ägs av Lidingö stad!

Start Furusund – 10:05 Avslut Furusund – 18:40

10:05 – 19:00 – Lördag 29 juli

Blidösunds Dagsutflykt går till

Söderarm

Följ med på ovanliga och vackra leder till den forna fyr-och lotsplatsen Söderarm. Söderarms kulturminnesmärkta fyr på ön Torskär är

skärgårdens yttersta utpost mot Ålands hav. Söderarm är ett paradis för fågelskådare, med ett sjudande fågelliv och chans att se både örnar och sälar. Missa inte detta unika tillfälle att uppleva skärgårdens magi på Söderarm!

Start Norrtälje – 09:00 Avslut Norrtälje – 17:30

TILL SÖDERARM

Dagsutflykt till Söderarm

Upptäck Söderarm, följ med på ovanliga och vackra leder till den forna fyr-och lotsplatsen. Söderarms kulturminnesmärkta fyr på ön Torskär är skärgårdens yttersta utpost mot Ålands hav. Här är ett paradis för fågelskådare, med ett sjudande fågelliv och chans att se både örnar och sälar. Missa inte detta unika tillfälle att uppleva skärgårdens magi på Söderarm!

Start Norrtälje – 09:00 Avslut Norrtälje – 17:30

09:00 – 17:30 – Lördag 12 augusti

Tips på fler dagsutflykter – sommarens söndagar

NYHETSBREV