Servering genom åren
1911-talet: Arrende
Under de första femtio åren arrenderades S/S Blidösunds restaurationsverksamhet ut. Då fanns inte många sittplatser för gästerna eftersom en del av restaurangen var röksalong, det fanns inte några fasta sittningstider och maten var enkel utan fast meny. I restauratrisens arrende ingick att hålla besättningen med tre mål mat per dag. Kapten, styrman och maskinist åt i restaurangens matsalar, medan matroser och eldare fick äta i försalongen två trappor ned från restaurangen.
1950-talet: Enkla Förhållanden
På 1950-talet kunde en servitris jobba utan lön och förväntades leva på dricksen. Ofta arbetade en enda person med serveringen av alla gäster. Beställningarna ropades ner till köket via ett talrör, och maten skickades upp med en handdriven mathiss. På den tiden var det överklassens resenärer som njöt av mat och dryck i dom olika matsalarna. I en salong kallad Försalongen, två trappor ned, kunde skärgårdsbor äta medhavd bit salt fläsk eller smörgås. Så småningom började också pytt-i-panna serveras där, ett utmärkt sätt att ta vara på överblivna ångbåtsbiffar som var tänkta till överklassens restauranggäster. Idag används Försalongen som en förlängning av restaurangverksamheten.