Blidösundsbolaget

-en del av Transdev

Vårt uppdrag

Blidösundsbolaget sätter alltid passagerarnas säkerhet och trivsel främst. Uppdragen utförs med mycket hög

standard vad gäller säkerhets-, miljö- och kvalitetsledning, genom hela organisationen; från fartyg till

rederikontor. En annan ledstjärna i arbetet är god arbetsmiljö för och vård av våra medarbetare.

Utöver den egna kommersiella trafiken så har Blidösundsbolaget managementuppdrag för externa fartygsägare. I dagsläget omfattar dessa uppdrag bemanning och teknisk drift åt: Waxholmsbolaget, Trafikförvaltningen Region Stockholm och SL.

Blidösundsbolaget trafikerar med egna fartyg Linje 89; Ekerölinjen (Klara Mälarstrand – Tappström, Ekerö) på uppdrag av SL.


Reguljärtrafik & cafémeny

För tidtabeller, biljettpriser, hittegods och övriga frågor som berör reguljärtrafiken hänvisar vi till Waxholmsbolagets hemsida, App eller Kundtjänst.


Vi är stolta över att kunna erbjuda caféservering ombord på våra fartyg. Menyn kan variera beroende på vilken linje, fartyg och säsong du reser på, men under högsäsong finns det vanligtvis ett större utbud att välja bland. Vi vill dock påpeka att vi inte kan

garantera att hela cafésortimentet alltid finns tillgängligt.


Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativt kaffe, te, varm choklad och KRAV-märkt frukt på fartygen med öppna serveringar. Vi förstår att allergener kan vara en oro för vissa kunder och vår personal svarar därför gärna på frågor om vårt caféutbud.


Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg och säker när du reser med oss. Det är viktigt att notera att vissa fartyg inte har öppna caféer under vissa delar av året, vilka fartyg som berörs

av detta kan du hitta information om på www.waxholmsbolaget.se

Lediga tjänster

Det finns många olika typer av tjänster inom Blidösundsbolaget verksamhet, vi erbjuder en attraktiv arbetsplats med stora karriärmöjligheter. Vi strävar efter att nå nya höjder i god arbetsmiljö, kundbemötande och hållbarhet som är attraktivt för både medarbetarna, kunder och leverantörer. För dig som söker jobb på våra fartyg erbjuder vi även introduktioner och utbildningar kopplade till våra trafikavtal och myndighetskrav.

Ett urval av de yrkesroller som du hittar hos oss är befälhavare, styrman, däckspersonal och serveringspersonal ombord.

Det finns varierande typer av fartygstrafik, från tät pendeltrafik till dagslånga resor till yttre skärgården, restaurangkryssningar och musikaftnar där just båtresan är huvudattraktionen för våra passagerare. Oavsett vilket fartyg du jobbar på, har du ett tillfälle att arbeta i kanske världens vackraste skärgård.

Vi erbjuder

  • Säsongsanställning eller timanställning
  • Lön enligt kollektivavtal
  • En arbetsplats med god stämning, transparens och ett högt säkerhets- och kvalitetstänk
  • En arbetsplats där vi tror att mångfald, gott samarbete, olika erfarenheter och kompetenser levererar det bästa.

Föreningen Blidösund

Föreningen Blidösund är en ideell stödförening som grundades 1973 och har idag omkring 3 000 medlemmar. Föreningens huvudsakliga syfte är att bidra till bevarandet av Ångfartyget Blidösund som ett genuint skärgårdsångfartyg i drift. För att uppnå detta samarbetar och samråder föreningen med Blidösundsbolaget och hjälper till med ångfartygets överlevnad genom att driva engagemang.

Nyfiken på ångfartyget Blidösunds historia?

Läs mer på föreningens hemsida


NYHETSBREV